Logo BIP Logo ePUAP
Biuletyn Informacji Publicznej
herb jednostki
Urząd Miejski w Resku
System eBoi

eBoi
Jak załatwić sprawę?

Dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Resko w latach 2014-2016

1. Przedmiotem zamówienia są usługi żywieniowe polegające na przygotowaniu i dostawie jednodaniowych gorących posiłków, łącznie dla ok. 200 uczniów rozlokowanych w następujących placówkach: Przedszkole Miejskie w Resku, Gimnazjum w Resku, Szkoła Podstawowa w Resku, Szkoła Podstawowa w Resku Filia w Łosośnicy i Szkoła Podstawowa w Starogardzie.

2. Dożywianie dzieci będzie miało miejsce pięć razy w tygodniu od poniedziałku do piątku przez cały rok szkolny z wyłączeniem wakacji, ferii, dni świątecznych i wolnych od zajęć lekcyjnych.

3. Wykonawca ma obowiązek zapewnić gorący posiłek jednodaniowy, urozmaicony, zgodne z zasadami racjonalnego żywienia przygotowany i dowożony w ilości i na miejsce wskazane przez Zamawiającego przy spełnieniu wszelkich norm sanitarno-higienicznych wymaganych przepisami obowiązującego prawa.

4. Wymagania dotyczące jadłospisu:
a) dwa razy w tygodniu: posiłek - zupa 500ml + 2 kromki chleba, (co najmniej cztery rodzaje zup nie powtarzających się w przeciągu 2 tygodni);
b) dwa razy w tygodniu: obiad drugodaniowy - mięso 100g + ziemniaki, kasza, ryż, lub makaron 300g + surówka lub jarzyny 150g + kompot owocowy (danie mięsne musi występować w co najmniej 4 rodzajach nie powtarzających się w przeciągu 2 tygodni; do dań mięsnych nie zalicza się wątróbki, kaszanki, bigosu);
c) raz w tygodniu: obiad drugodaniowy z jajkiem lub rybą (100g) albo też naleśniki (200g), placki ziemniaczane (200g), pierogi (300g), (jajko, ryba, naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi mają być podawane przemiennie - w każdym tygodniu inne danie) + kompot owocowy. Do posiłków drugodaniowych mają być podawane przemiennie w danym tygodniu surówki i jarzyny gotowane. W tym samym tygodniu dany rodzaj surówki lub jarzyn gotowanych nie może się powtórzyć. Do posiłków drugodaniowych co najmniej 2 razy w tygodniu mają być podawane ziemniaki, w trzecim dniu może być podana kasza, ryż lub makaron (obowiązek ten nie dotyczy dni, w których podawane będą naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi).

5. Liczba posiłków może ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu (+/- 20%) w trakcie realizacji umowy, w zależności od ilości dożywianych dzieci.

6. Wykonawca ma obowiązek dostarczać posiłki gorące w pojemnikach termoizolacyjnych lub termosach z blachy nierdzewnej, zapewniających odpowiednie warunki higieniczno - sanitarne.

7. Wykonawca ma obowiązek dysponować kuchnią spełniającą wymagania obowiązujących przepisów.

8. Wykonawca ma obowiązek dysponować niezbędnym do wykonywania przedmiotu zamówienia środkiem transportu, spełniającym wymagania obowiązujących przepisów w zakresie wymogów sanitarnych dotyczących środka transportu żywności.

9. Wykonawca zobowiązany jest do utylizacji resztek i odpadów pokonsumpcyjnych.

10. Zaoferowana przez Wykonawcę cena za jeden posiłek, pomimo zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych gorących posiłków, nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.

11. Zamawiający będzie rozliczał się z Wykonawcą wg ilości faktycznie dostarczonych posiłków (cena jednostkowa podana w ofercie x ilość dostarczonych posiłków).

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera SIWZ..

Załączniki do pobrania

Ogłoszenie do pobrania
1 11.12.2013.11.29.35_ogloszenie.pdf 2013-12-11 11:29:35 272,9KB
Specyfikacja istotnych warunków zamówienia
1 11.12.2013.11.29.36_SIWZ_dozywianie.pdf Po terminie otwarcia ofert 2013-12-11 11:29:36 491,8KB 326 razy
Wyjaśnienia i zmiany SIWZ
1 16.12.2013.12.31.47_pyt_1_odp.pdf Po terminie otwarcia ofert 2013-12-16 12:31:47 131,7KB
Wynik postępowania
1 27.12.2013.11.13.43_Zawiadomienie-o-wyborze-oferty.pdf 2013-12-27 11:13:43 228,0KB

Metadane - wyciąg z rejestru zmian

Akcja Osoba Data
Dodanie dokumentu: Mateusz Jaworski 11-12-2013 11:29
Osoba, która wytworzyła informację lub odpowiada za treść informacji: Mateusz Jaworski 11-12-2013
Ostatnia aktualizacja: Mateusz Jaworski 27-12-2013 11:13